Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

artikel dans.jpg

Dans & Koreografi

Våra dans- och koreografipass har mycket utrymme för steg, rytm och show i olika stilar och genres. Fokus ligger på känsla, attityd och karaktär. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Alla kan vara med och göra ett pass Dans/Koreografi till sitt eget. Precis som på dansgolvet.

Aerobics
Här bygger vi upp block av stegkombinationer med ösig danskänsla. Det är kondition, koordination och koreografi och passar dig som gillar den utmaningen. Friskis&Svettis Aerobics rymmer också uppvärmning och träning av styrka och rörlighet.


Aerobics styrka
Här bygger vi upp block av stegkombinationer med ösig danskänsla. Det är kondition, koordination och koreografi. Som komplement till den konditionsträning som Aerobics är, får du i Aerobics styrka även en rejäl dos styrketräning.


Step
Ösigt koreografipass på bräda. Vi bygger upp block av stegkombinationer och kommer in i ett flow av rörelser till peppande musik. Step är bra konditionsträning. Det kan vara lite trixigt i början men beroendeframkallande i längden.


Dans fusion
Här blandas disco, funk, jazz, latino, rock, swing och du kan hänga på direkt. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul med mycket känsla, attityd och karaktär. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att showa så gillar du garanterat Dans fusion.


Dans fuego
Dans fuego är inspirerat av latinsk musik, latinska rytmer och dansuttryck. Det är lekfullt, fritt och kräver ingen exakthet. Stilarna kan vara salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia och samba. Härma, släpp loss och ha kul med mycket känsla, attityd och karaktär.


Dans soft
Disco, jazz, schlager, latino, rock, swing. I dans soft låter vi oss inspireras fullt ut av musik, steg och dansstilar. Rörelserna är enkla, du kan hänga på direkt. Gillar du att röra dig till medryckande musik har du kommit rätt. Här finns inte rätt och fel, här rör vi oss var och en utifrån egna förutsättningar och har kul tillsammans. Precis som på dansgolvet.

 

Åldersgränser

Gym: från året du fyller 13 år.
Instruktiva pass: från året du fyller 13 år.
Övrig gruppträning: från året du fyller 10 år (10-13 år i vuxens sällskap).
Jympa familj: 2-6 år.
Familjefys: 6-12 år.

På Spin och Indoor Walking rekommenderar vi att du är minst 150 cm lång.
Fram till året du fyller 16 år krävs målsmans sällskap vid tecknande av medlemskap samt vid köp av träningskort och engångsbiljett. Målsman är alltid ytterst ansvarig för den unge medlemmen och hens träning.