Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

artikel dans.jpg

Dans & Koreografi

Våra dans- och koreografipass har mycket utrymme för steg, rytm och show i olika stilar och genres. Fokus ligger på känsla, attityd och karaktär. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Alla kan vara med och göra ett pass Dans/Koreografi till sitt eget. Precis som på dansgolvet.

Step
Ösigt koreografipass på bräda. Vi bygger upp block av stegkombinationer och kommer in i ett flow av rörelser till peppande musik. Step är bra konditionsträning. Det kan vara lite trixigt i början men beroendeframkallande i längden.


Step Explode
Step explode är dans för dig som vill hårdträna. Det här är ett kraftfullt pass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Karaktären på passet är energirik, explosiv och effektfull.

Step explode nyttjar musikens detaljer för att ge roliga finesser i koreografierna. Utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser. Här får du tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen. Det här är alltså dans med en stor portion power.Dans fusion
Här blandas disco, funk, jazz, latino, rock, swing och du kan hänga på direkt. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul med mycket känsla, attityd och karaktär. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att showa så gillar du garanterat Dans fusion.


Dans fuego
Dans fuego är inspirerat av latinsk musik, latinska rytmer och dansuttryck. Det är lekfullt, fritt och kräver ingen exakthet. Stilarna kan vara salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia och samba. Härma, släpp loss och ha kul med mycket känsla, attityd och karaktär.


Dans flow
Hitta känslan. Gå in i dig själv. Och bara dansa. På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Precis som inspirationskällorna contemporary och modern dans rymmer det här passet många olika känslor. Låtarna rör sig mellan olika uttryck vilket gör att passet växlar mellan introvert och utmanande.

Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen för att fokusera helt på musiken. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen. Känn dig fri på Dans flow.Dans soft
Disco, jazz, schlager, latino, rock, swing. I dans soft låter vi oss inspireras fullt ut av musik, steg och dansstilar. Rörelserna är enkla, du kan hänga på direkt. Gillar du att röra dig till medryckande musik har du kommit rätt. Här finns inte rätt och fel, här rör vi oss var och en utifrån egna förutsättningar och har kul tillsammans. Precis som på dansgolvet.

 

Åldersgränser

Gym: från året du fyller 13 år.
Instruktiva pass: från året du fyller 13 år.
Övrig gruppträning: från året du fyller 10 år (10-13 år i vuxens sällskap).
Jympa familj: 2-6 år.
Familjefys: 6-12 år.

På Spin och Indoor Walking rekommenderar vi att du är minst 150 cm lång.
Fram till året du fyller 16 år krävs målsmans sällskap vid tecknande av medlemskap samt vid köp av träningskort och engångsbiljett. Målsman är alltid ytterst ansvarig för den unge medlemmen och hens träning.