Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

artikel_omf&s.jpg

Idé & värderingar

Friskis&Svettis Norrköping erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla.

En ideell förening
Grunden i vår förening är det frivilliga engagemanget från våra funktionärer. Det som driver dem och hela vår förening är strävan efter att få så många människor som möjligt att uppleva rörelseglädje, inte att tjäna pengar. Allt överskott går tillbaka till träningen och medlemmarna. Det är våra medlemmar som styr vår organisation och alla kan vara med och tänka, tycka och bestämma. På årsmötet beslutar vi tillsammans om föreningens framtid och utveckling. Friskis Norrköping har alltså inga andra ägare än våra medlemmar. Vill du vara med? 


Vår idé
Friskis&Svettis är en idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål: ett leende. Leendet känns. Ofta syns det.

Styrda av lusten
Leendet vinner över alla jag-borde-tankar. Om det är kul att träna, då vill du göra det igen och igen. Då kan du längta till nästa gång. Träning driven av dåligt samvete blir sällan kul, regelbunden eller långvarig. Det är därför som Friskis bygger verksamheten på idén om att träning ska vara styrd av lusten.

Vem behöver mer fokus på kroppen?
En idrottsförening med ett leende som mål måste leva upp till annorlunda krav på träningen. Lustfylld träning måste innehålla mer än en korrekt utförd benböj (håll upp bröstet, tyngden på hälarna). På spinningcykeln kan den inte bara stärka quadriceps och gluteus maximus. Lustfylld träning fördelar fokus jämnt mellan tekniken och känslan, mellan kroppen och själen.

Kroppen och själen
Lustfylld träning är för Friskis att kombinera kompetens om träning med en avslappnad attityd. Ingen behöver mer kroppsfixering, men behovet av lustfylld träning är stort. Därför är leendet målet. Och dit leder bara den sortens träning som har plats för själen.