Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

artikel tränaute.jpg

Träna ute

Träna inomhus i all ära, men visst är det härligt att röra på sig ute i det fria?Vi erbjuder pass ute i naturen året om. Det finns intensiteter som passar alla, nybörjare som inkörda. Häng på våra uteledare och njut!

Cross
I Cross blandas träning i stationer med löpning. Det är ett pass med mycket träningskänsla och tempo. Mellan stationerna är det löpning i 2-4 min i ett tempo kring 6-6.30 min/km. Cross är enkelt, effektivt och varierat. Här har alla möjlighet att ta ut sig utifrån sin nivå. Cross finns även med stav som redskap. Då kör vi Stavgång mellan stationerna i stället för löpning.


Distans
I Distanspassen strävar vi efter att hålla ett jämt tempo under en bestämd tid eller sträcka. Under passet vill vi att du ska hitta ett skönt flyt i din löpning. Distanspassen finns i olika tempon och längd. Hitta en nivå som passar dig, så kan våra ledare hjälpa dig att utvecklas vidare.


Kvalitetspass
I våra Kvalitetspass blandar vi övningar där din kondition, teknik, snabbhet och löpstyrka utmanas. Vi strävar vi efter stor variation i tempo och belastning. Arbetsperioder varvas med återhämtning. En del av våra ledare för har valt att rikta in sitt Kvalitetspass på specifika moment exempelvis löpteknik, intervaller eller backträning.


Offroad
En annorlunda, äventyrlig och lekfull träningsupplevelse. I Offroad är teamkänslan viktig. Ibland jobbar du enskilt, men ofta löser du uppgifter tillsammans med träningskompisarna och utnyttjar varandras kroppstyngder och förmåga att göra motstånd. Ledarna kan vara ganska tuffa och krävande, även om de alltid behåller glimten i ögat. Att vara vältränad är inget måste, men helt otränad fungerar inte och du måste vara beredd på att skita ner dig.


Stavgång
Kom igång och bygg upp konditionen med Stavgång. Vår enklaste och skonsammaste Träna ute-pass. Stavgång passar både dig som inte är träningsvan och dig som njuter av att röra på dig ute i naturen. 


Träningskort som gäller för våra utepass: Allträning, gruppträning, termin Träna ute, klippkort eller engångsbiljett. Träningskorten och engångsbiljetterna köpes antingen via hemsidan eller i någon av våra receptioner.