Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

artikel tränaute.jpg

Träna ute

Träna inomhus i all ära, men visst är det härligt att röra på sig ute i det fria?Vi erbjuder pass ute i naturen året om. Det finns intensiteter som passar alla, nybörjare som inkörda. Häng på våra uteledare och njut!

Cross
I Cross blandas träning i stationer med löpning. Det är ett pass med mycket träningskänsla och tempo. Mellan stationerna är det löpning i 2-4 min i ett tempo kring 6-6.30 min/km. Cross är enkelt, effektivt och varierat. Här har alla möjlighet att ta ut sig utifrån sin nivå. Cross finns även med stav som redskap. Då kör vi Stavgång mellan stationerna i stället för löpning.


Distans
I Distanspassen strävar vi efter att hålla ett jämt tempo under en bestämd tid eller sträcka. Under passet vill vi att du ska hitta ett skönt flyt i din löpning. Distanspassen finns i olika tempon och längd. Hitta en nivå som passar dig, så kan våra ledare hjälpa dig att utvecklas vidare.


Kvalitetspass
I våra Kvalitetspass blandar vi övningar där din kondition, teknik, snabbhet och löpstyrka utmanas. Vi strävar vi efter stor variation i tempo och belastning. Arbetsperioder varvas med återhämtning. En del av våra ledare för har valt att rikta in sitt Kvalitetspass på specifika moment exempelvis löpteknik, intervaller eller backträning.


Stavgång
Kom igång och bygg upp konditionen med Stavgång. Vår enklaste och skonsammaste Träna ute-pass. Stavgång passar både dig som inte är träningsvan och dig som njuter av att röra på dig ute i naturen. 


Träningskort som gäller för våra utepass: Allträning, gruppträning, termin Träna ute, klippkort eller engångsbiljett. Träningskorten och engångsbiljetterna köpes antingen via hemsidan eller i någon av våra receptioner.