Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

Röris inspirerar till rörelse

Röris är Friskis&Svettis rörelseverktyg för barn i åldrarna 3-9 år. Verktyget finns för dig som på ett enkelt och lustfyllt sätt vill få in mer rörelseglädje i förskolan, skolan och hemma.

Med Röris och Mini-Röris vill vi inspirera både de yngsta och de vuxna till ett liv med kul rörelse.

Röris
Röris är vårt rörelseverktyg skapat för barn från förskoleklass upp till trean. Programmet ger kondition, styrka, rörlighet, balans och avslappning. Det är känslan i musiken som inspirerar till rörelse och det är enkelt att hänga med från början. Röris olika delar kan användas var för sig eller tillsammans. Hela programmet är ca. 20 minuter och kan köras både ute och inne. Varken barnen eller rörelseinspiratören (pedagogen) behöver byta om till träningskläder. Programmet finns på musik-CD med instruktioner. Affisch med illustrationer av rörelserna medföljer.

Utbildningsmaterial
Röris delas ut i samband med en utbildning eller säljs till dig som tidigare har gått en Rörisutbildning. Våren 2017 lanserades nya Röris 7. Kontakta oss på Friskis&Svettis Norrköping om du är intresserad av en utbildning eller vill köpa programmen. 

Rörispaus pigg och långsam
Rörispaus är ett kort rörelseprogram i för barn 6-10 år. Det kan användas i klassrummet eller hemma och är drygt 4 minuter lång. Rörispausen är perfekt när överskottsenergin flödar över eller när ny fart och fokus behövs. Det är ös och energi med ett lugnare yogainspirerat avslut.
Här kan du läsa mer om rörispausen och ladda hem låten och en rörelseplanch.


Mini-Röris
Mini-Röris är ett lekfullt rörelseverktyg riktat till barn mellan tre och sex år. Du som är vuxen jympar och leker Mini-Röris med barnen hemma eller i förskolan. Mini-Röris är roligt och enkelt och kan lekas både inomhus och utomhus, utan att behöva byta om till träningskläder.
Mini-Röris är uppdelat i fem delar: start, lek på golvet, upp och hoppa, nedvarvning och vila. De olika delarna kan användas var för sig eller tillsammans. Hela programmet är cirka 20 minuter. I varje Mini-Röris-paket ingår en musik-cd med instruktioner, en plansch med illustrationer av rörelserna och tre extralåtar att variera med.

Inspirationsträff i Mini-Röris

Varje termin erbjuder vi inspiration och presentation av Mini-Röris. Ett bra tillfälle att inspireras och lära sig programmet. Vi har Mini-Röris 3, 4 och 5 till försäljning. Kontakta oss för mer information eller om du vill köpa skivan.