Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

artikel_äs.jpg

Vi är inte proffs, men vi bryr oss.

I dagens samhälle är relationen till mat, ätande och träning sällan helt oproblematisk. Många oroar sig för att de äter för mycket eller fel sorts mat. För många av oss medför förhållandet till mat och träning sällan allvarliga hälsoproblem, men för vissa blir det annorlunda. Förhållandet till mat och träning slår över och blir ett tvång. Ett tvång som tar över hela livet och blir en sjukdom.

Problemet finns överallt, även här på Friskis&Svettis Norrköping. Vår grundtake är att främja folkhälsan och att människor kan ta hand om sin egen hälsa. En person som har en ätstörning har ofta ett onormalt förhållande till sin träning och svårigheter att lyssna på kroppens signaler.

Skulle du misstänka ätstörning hos en medlem, ta kontakt med verksamhetschef Malin Alsö, 011-211331. Handlingsplanen varierar från fall till fall men medlemmen kan komma att stängas av från träning under sjukdomsperioden.

Om ditt eget förhållande till mat och träning är komplicerat och har blivit ett problem i din tillvaro kan det vara skönt att veta att du inte är ensam om problemet. Prata med någon och var inte rädd för att söka hjälp.

För mer information om ätstörningar och var du kan få hjälp se här:

Vi är inte proffs. Men, vi bryr oss.