Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

Våra fantastiska funkisar

Vad vore Friskis&Svettis Norrköping utan våra 320 funktionärers ideella engagemang? Svaret på den frågan är enkelt, vi vore inte mycket.

De där glada och inspirerade personerna i röda kläder, vem är de egentligen? Varje vecka tar vi tempen på en av våra funkisar.

Anna B artikel.jpg

Hej Anna!

Hur kom det sig att du blev ledare i Friskis?
Efter att ha gått på många Boxpass blev jag sugen på att själv stå i mitten. Jag gick på en uttagning och hösten 2011 var jag sen färdig ledare. Att få skapa sina egna pass till den musiken jag gillar mest är det som är roligast med att vara ledare. Sen ger det så mycket energi att stå framför ett gäng motionärer som kommer dit för att träna. Det spelar ingen roll hur trött jag är innan passet, jag kommer alltid därifrån med massa energi!

Vad kan en vänta sig för träning på ditt pass?
I Box jobbar vi två och två under hela passet. I mitt pass blandar jag styrka och kondition. Musiken är allt från Rammstein till Icona Pop. Vi kör övningar där det ingår en del kroppskontakt och där alla deltagare verkligen kan utmana varandra! Som med det mesta jag gör så går det fort, det är snabba byten och stundtals snabba kombinationer. Jag brukar säga att det inte gör något om du inte hinner med i alla övningar, bara du inte står still.

Vad gör du när du inte är på Friskis?
Jag är gift med Magnus och tillsammans har vi ett litet energiknippe till dotter som snart fyller 3 år. Jag arbetar som Community & Employer Branding Manager på Science Park Mjärdevi, ett jobb som främst innebär att arbeta med kompetensförsörjningsfrågor till företagen i Science Parken och att anordna evenemang för de som arbetar där. Exempelvis anordnar jag Mjärdevistafetten, ett stafettlopp med ca 500 deltagare. En dold talang jag har är att jag kan dansa balett, vilket jag gjort i många år. Det är dock inget som syns på mina i Boxpass idag.

Fler intervjuer med Funkisar

Sara M, receptionsvärd

Ingela L, ledare Familjefys, Jympa familj och Jympa medel


Karin C, ledare Flex

Linda G, uppföljare

Inger N, ledare Jympa bas och Jympa familj

Johanna B, ledare Jympa medel

Freja L, ledare Box

Natalie O, ledare SkivstångIntervall

Sofie O, värd Söderköping

Therese W, receptionsvärd

Eva H, ledare Jympa soft och Flex soft

Joakim L, receptionsvärd

Therese Z, ledare Skivstång

Infoträffar hösten 2017

Höstens infoträffar för dig som vill bli ledare, värd eller tränare:

Måndag 16/10 kl. 18.00 Ingelsta

Onsdag 18/10 kl. 19.00 City

Fredag 20/10 kl. 12.00 City

Har du frågor? Hör av dig till träningsansvarig Anna, Maja eller Johanna, eller värdansvarig Jossan.

Just nu söker vi

Ledare till:

Barnträning
Indoor Walking
Power Hour
Cirkelfys
Yoga
Core
Flex
Girkelgym

Tränare till gymmet

Värdar till reception

Är du sugen på något annat funktionärsuppdrag är du självklart välkommen att ansöka ändå.

Redan funktionär i föreningen?

Du som redan är funktionär i föreningen men söker till ett nytt uppdrag behöver inte gå på ett informationsmöte, du kontaktar ansvarig för ditt nya område och förklarar vad du vill hitta på. Ingången till Funkis hittar du i vänsterspalten.