Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

Hem

börja träna

Kickstarta din träning med kursen Börja träna

För dig som är ovan, otränad eller av annat skäl behöver inspiration för att komma igång med regelbunden träning lanserar vi nu Börja träna-kursen!

Börja träna-kursen är för dig som vill komma igång med regelbunden träning, må bättre och hitta en träningsform som passar. Du får gärna vara ovan och otränad. Kanske har du inte tränat på ett tag, eller kanske aldrig tränat. Det spelar ingen roll. På den här kursen är du välkommen precis som du är. Ålder, kön, intressen spelar inte heller någon roll. Ju spretigare grupp vi blir, desto roligare.

Under sju veckor kommer du och dina kurskamrater få ta del av det smörgåsbord av olika träningsformer och intensiteter Friskis&Svettis har att erbjuda. Med dig under kursen kommer du att ha en kursvärd som hjälper dig med teknik och ger dig teoretisk kunskap om fysisk aktivitet. Kursen kommer ge dig inspiration, kunskap, kontinuitet och gemenskap.

Roliga veckor
Din högsta prioritet bör vara att genomföra kursen i sin helhet med alla ingående delar och köra alla träningspass, så långt det är möjligt. Vår högsta prioritet är att ge dig positiva och roliga träningsupplevelser med olika innehåll och inriktning. Tillsammans i gruppen tränar vi oss igenom utvalda pass, anpassade i nivå och innehåll för att ge dig en bra start och uppbyggnadsträning.

Kursen riktar sig till dig som
• vill må bättre och skaffa dig goda vanor
• är osäker på hur du ska komma igång med att träna
• ännu inte vet vad du vill träna
• är ovan med att träna
• vill hitta en träningsform du kan använda regelbundet

Åldersgräns: 13 år (året du fyller 13)

Vi kommer peppa, guida, inspirera och lära dig allt du behöver veta om träning. Målsättningen är att du efter kursen fortsätter med din träning. Du deltar med utgångspunkt från dina egna förutsättningar och behov. Kursen sker under ledning av erfarna ledare från Friskis&Svettis Norrköping.

Gruppen består av ungefär 15 deltagare. Vi träffas två gånger i veckan och tränar ihop. Varje pass inleds med ca 15 minuters prat och sen tränar vi i 60 min. Förutom de pass vi tränar tillsammans har du också möjlighet att träna på egen hand när det passar dig.

Du behöver en omgång träningskläder, se till att du trivs i dem, det är viktigt för lusten att träna. Tänk funktion! Kläderna ska sitta skönt och fungera att svettas i. Ett par inneträningsskor behöver du också och gärna en vattenflaska.

Schema

16/1 kl. 17.30 Introduktionsmöte
18/1 kl. 18.30 Flex soft, tema: rörlighet
23/1 kl. 18.30 Gym introduktion, tema: styrka
25/1 kl. 18.45 Spin soft, tema: kondition
30/1 kl. 17.45 Core soft, tema: stabilitet
1/2 kl. 18.30 Jympa soft, tema: allround träning
6/2 kl. 18.00 Cirkelfys soft, tema: redskap
8/2 kl. 18.30 Dans soft, tema: koordination
13/2 kl. 18.30 Cirkelgym soft, tema: styrka
15/2 kl. 18.30 Yoga, tema: rörlighet
20/2 kl. 18.15 Indoor Walking, tema: kondition
22/2 kl. 17.45 Step, tema: koordination
27/2 kl. 17.45 Skivstång soft, tema: styrka
1/3 kl. 17.30 Föreläsning & avslutning

NÄR: Start den 16/1. Kursen hålls kvällstid tisdagar och torsdagar.

VAR: Friskis&Svettis Ingelsta, Ståthögavägen 48, 60223 Norrköping

KOSTNAD: 995 kr + Medlemsskap á 100 kr. Info om betalning får du vid anmälan.

ANMÄLAN & FRÅGOR: Anmälan senast 8/1 till Johanna Simón, johanna@nrk.friskissvettis.se

 

Dela gärna med dig av dina erfarenheter på Facebook, Instagram och Twitter. Använd hashtaggen #börjaträna & #friskisnkpg

Senast uppdaterat: 2017-12-05