Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

Hem

Nyheter2018_2160x1040.jpg

I januari landar 5 helt nya pass i utbudet

Varje år gör Friskis&Svettis Riks en omfattande omvärldsbevakning och trendspaning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Det arbetet ligger sedan till grund för förändringar och nyutveckling vi gör i vårt träningsutbud.

- Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt starkt. Som en kontrast till det har vi också identifierat att dans är ett område där vi har möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

Skivstång maxa är Limited edition 2018
Limited edition är träning på tillfälligt besök. Ett pass som finns ett år, sedan försvinner det.

- Med Limited edition tar vi ut svängarna i träningen lite extra mycket, säger Tina Uppfeldt.

2018 bjuder på ett Limited edition-pass och det är Skivstång maxa. Med inspiration från både tyngdlyftning och styrkelyft är det här ett pass där skivstången är ständigt närvarande.

I uppvärmningen får du bekanta dig med övningarna. Sedan gör du i ordning en rejält tung skivstång att jobba dig riktigt trött med. Här har du chansen att maxa styrkan! Skivstång maxa passar dig som har tränat med skivstång tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Passet fokuserar på styrka, teknik och raka övningar. Du jobbar inte i takt till musiken.

- Vi vet att många som tränar med oss gillar skivstångsträning. Här ger vi chansen att träna tyngre lyft och mer styrka, säger Anna Östh, träningsansvarig.

Ro i rytm på Rodd
Rodd är sportig och kraftfull intervallträning i grupp.

- På Rodd tränar du din kondition. Benen jobbar hårt och överkroppen engageras i varje drag. Tillsammans blir det en kraftfull men ändå skonsam totalövning, säger Maja Klöver, Gymansvarig.

På Rodd följer gruppen ledarens takt och rytm. Det bidrar till passets lite suggestiva upplevelse av att vara i ett flow. Musiken inspirerar i bakgrunden.

Rodd besöker oss i januari som pop up-pass i januari.

Känn dig fri på Dans flow
På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Låtarna rör sig mellan olika känslouttryck vilket gör att passet växlar mellan introvert och utmanande. Du får chans att  följa flowet och landa i dig själv.

- Hitta känslan. Gå in i dig själv. Och bara dansa, säger Johanna Simón, träningsansvarig.

Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen. För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen.

Hitta kraften i steget på Step explode
Step explode är ett kraftfullt danspass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan.

- Här kan du förvänta dig energi, effekt och roliga finesser utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser, säger Johanna Simón, träningsansvarig.

Step explode är tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen. Step explode är dans med en stor portion power, dans för dig som vill hårdträna.

Här och nu med Mind
Mind är ett meditativt yogapass som ger dig en stund för dig själv och en chans att varva ner. Inspirationen till passet kommer bland annat från mindfulness. Övningarna är få och särskilt utvalda för att träna en medveten närvaro med andningen i fokus. Mind är ett pass helt fritt från prestation. Använd Mind som ett andrum i din vardag, ett andrum som hjälper dig att lägga stressen bakom dig.

 

Du kan läsa om hela vårt träningsutbud här>>