Friskis & Svettis-logotyp

NORRKÖPING

artikel_bli gruppledare.jpg

Bli gruppträningsledare

Känner du dig lite pirrig av tanken på att få stå mitt på golvet i träningshallen iförd röda kläder? Som gruppträningsledare älskar du att träna, att röra dig i takt till musik och att inspirera andra människor.

Det här behövs som gruppträningsledare:
• Ett stort intresse för träning och människor.
• En förmåga att möta olika människor och inspirera till rörelseglädje.
• Personlig utstrålning och engagerad attityd.
• Ett intresse och känsla för musik, rörelse, takt och rytm.
• Ett personligt och engagerat ledarskap.
• God kännedom om föreningen och praktisk erfarenhet från vår gruppträning.
• En sund inställning till kropp och träning.

Utbildning och rekrytering
Anmäl dig till en infoträff. Där får du veta allt om uppdraget. Efter det kan du lämna in en intresseanmälan och blir sedan kallad på en intervju. Den efterföljs av en praktisk uttagningsprocess som sker under några timmar. Den praktiska uttagningsprocessen startar med information. Där efter värmer vi upp tillsammans, uppvärmningen leds utav en erfaren ledare. Rekryteringsgruppen tittar på din takt, plastik, styrka och glädje. Nästa steg blir att du får göra ett eget mini-pass. Där vill vi se dig stå i centrum och köra 2-3 låtar med olika karaktär. Vi fixar musik och hjälper till med rörelser. Du levererar det med glimten i ögat.

För blivande ledare för Cirkelgym ser den praktiska uttagningen lite annorlunda ut. En av våra befintliga cirkelgymledare kommer att hålla i uppvärmningen. Tillsammans med resten av gruppen håller du i en liten del av passet. Här tittar vi på din förmåga att instruera och peppa, din styrka, kondition, teknik och utstrålning.

Efter den praktiska uttagningsprocessen kommer vi ha ett personligt samtal. Då får du återkoppling på din insats och svar på om du går vidare i processen.

Blir du godkänd och tackar ja till ledarutbildning kommer du att kontaktas av träningssansvarig för att hitta lämpliga datum för din utbildning. Räkna med att det tar upp till ett år innan du är klar. Du får en fadder som stöttar dig genom din utbildning och du skriver på ett kontrakt där du bland annat förbinder dig att leda pass på Friskis&Svettis Norrköping i två år.

Du som inte blir godkänd är alltid välkommen att göra ett nytt försök vid nästa rekryteringstillfälle. Ibland har man en dålig dag eller kanske spelade nerverna en ett spratt. Det finns många funktionärsuppdrag inom Friskis&Svettis. Kanske känner du att det finns något annat uppdrag som skulle kunna passa dig ännu bättre?

Utbildningen sker i två steg
Ledarutbildningen sköts av Friskis&Svettis Riks och är i två steg. När du tackat ja till ledarutbildningen är det dags för Ettan. Det är vår grundutbildning för alla som ska bli ledare eller instruktörer. Före Ettan förbereder du dig på hemmaplan genom en digital prep-kurs. Under utbildningen bor du sen på internat i fyra dagar och pluggar och tränar intensivt. Du kör 1-2 träningspass per dag med blivande ledare och instruktörer från Friskis&Svettis-föreningar i hela landet. Tillsammans får ni också undervisning i anatomi, fysiologi, ledarskap och träningslära. Ni kommer även att prata kring Friskis värderingar och träningsformer. 

När du kommer hem från Ettan startar förberedelser inför din Träningsformsutbildning. Dessa förberedelser består både av teori och träning.

Sedan är det dags för Träningsformsutbildningen: utbildning i den träningsform du ska leda eller instruera. Utbildningen består av tre-fem dagar teoretisk och praktisk träning i olika delar med musik, övningar och ledarskap. Du får lära dig att sätta ihop och leda ett pass samt utveckla ditt ledarskap, din plastik och dina uttryck.

Slutprovet kallas licensiering
Träningsformen är halva utbildningen. Därefter börjar den andra spännande halvan där du ska sätta ihop ditt eget pass. Räkna med minst en veckas arbete. Det sista som händer är att du ska godkännas på en licensiering. Du leder ditt pass medans en lincensierare kollar att du har förstått programupplägget och att du leder på ett medryckande och pedagogiskt sätt. Licensieraren kommer sedan ge dig godkänt eller ett icke godkänt. Ibland förekommer filmning under en licensiering. Får du inte godkänt vid första försöket får du konstruktiv kritik och ett nytt försök lite senare.

Utveckla dina talanger
För att du som ledare ska fortsätta hålla samma höga kvalitet och samma glöd görs uppföljningar. En uppföljare tittar på ditt pass och ger feedback som hjälper dig att hela tiden utveckla dina förmågor.

Inspiration till nya pass får du fortlöpande på olika utbildningar som vi och Friskis&Svettis Riks ordnar.

Har du frågor eller funderingar?
Vid frågor gällande Dans/Koreografi, Core, Flex, Yoga, Jympa och Träna ute, kontakta Johanna som är träningsansvarig 
011-211335, johanna@nrk.friskissvettis.se

Vid frågor gällande Cirkelfys, Box, HIT, Power Hour, Skivstång, Spinning, IW, Jympa Enkel, Jympa Junior och Jympa Familj, kontakta Anna som är träningsansvarig.
011-211336, anna@nrk.friskissvettis.se

Infoträffar hösten 2017

Höstens infoträffar för dig som vill bli ledare, värd eller tränare:

Måndag 16/10 kl. 18.00 Ingelsta

Onsdag 18/10 kl. 19.00 City

Fredag 20/10 kl. 12.00 City

Har du frågor? Hör av dig till träningsansvarig Anna, Maja eller Johanna, eller värdansvarig Jossan.

Just nu söker vi

Ledare till:

Barnträning
Indoor Walking
Power Hour
Cirkelfys
Yoga
Core
Flex
Girkelgym

Tränare till gymmet

Värdar till reception

Är du sugen på något annat funktionärsuppdrag är du självklart välkommen att ansöka ändå.

Redan funktionär i föreningen?

Du som redan är funktionär i föreningen men söker till ett nytt uppdrag behöver inte gå på ett informationsmöte, du kontaktar ansvarig för ditt nya område och förklarar vad du vill hitta på. Ingången till Funkis hittar du i vänsterspalten.